آموزش نحوه نوشتن پروپوزال (بخش اول)
یکی از نکات کلیدی در انجام تحقیقات علمی نگارش یک پروپوزال مناسب است. فرمت صحیح نگارش پروپوزال ممکن است بسته به نوع تحقیق شما و یا سازمان یا دانشگاهی که تحقیقات برای آن سازماندهی شده است متفاوت است و شما بایستی برای اطلاع از این فرمت به راهنماییهای سازمان مربوط مراجعه کنید. با این وجود برخی نکات اصلی و پایهای جهت تهیه پروپوزال وجود دارد که در اغلب موارد یکسان است. در این مطلب قصد داریم با ارائه این نکات اصلی نحوه نوشتن پروپوزال را برای محققان تسهیل کنیم.
نحوه نوشتن پروپوزال در مراحل مختلف
نگارش یک پروپوزال مناسب ممکن است مدت زمان زیادی را از شما بگیرد. یک پروپوزال خوب بایستی بتواند اصل تحقیق را به خوبی برای مخاطبان معرفی کند و اهمیت موضوع را برای آنها مشخص سازد. در ادامه به توضیح مختصری در رابطه با نحوه نوشتن پروپوزال پرداختهایم.
۱- برای پروپزال خود یک موضوع انتخاب کنید.
عنوان انتخابی برای تحقیق بسته به نوع تحقیق متفاوت است ولی در حالت کلی عنوان تحقیق بایستی مختصر و مفید باشد. مخاطبان بایستی بتوانند با مشاهده عنوان تحقیق، موضوع مورد مطالعه شما را تا حدودی درک کنند و انتظارات خود را از مطالعه مطالب شما شکل دهند. همچنین موضوع انتخابی بایستی دقیق و واضح باشد تا در صورت جستجوی عبارات مشخص توسط مخاطبان، نتیجه درستی ارائه داده شود.
برخی نکات اساسی و پایهای در نحوه نوشتن پروپوزال وجود دارد که در نگارش و تدوین پروپوزال توسط محقق بایستی مد نظر قرار گیرند.
۲- صفحه عنوان را تهیه کنید.
صفحه عنوان معرفی کننده نام تحقیق، نام محقق و سازمان یا دانشگاه مربوط است.
هر سازمان و دانشگاه فرمت خاصی برای تهیه این صفحه دارد، میتوانید با مراجعه به سایت دانشگاه خود فرمت پروپزال مربوطه را دانلود کنید.
- برای هر صفحه بایستی یک بالانویس که توضیح مختصری از صفحه مربوط است، تهیه شود.
- صفحات بایستی به فرم مورد قبول هر سازمان شماره گذاری شوند.
۳- پروپوزال را در قسمت چکیده خلاصه نویسی کنید.
چکیده خلاصهای از مسئله مد نظر تحقیقات است. در این بخش همچنین بایستی راه حل پیشنهادی و اهداف تحقیق ذکر شوند. تعداد کلمات چکیده معمولا بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کلمه خواهد بود.
۴- لیست کلمات کلیدی را که در پروپوزال شما به کار خواهد رفت، تهیه کنید.
به تعداد ۴ یا ۵ کلمه کلیدی انتخاب کنید که بتوانند نکات مهم تحقیقات شما را برای مخاطبان انعکاس دهند. کیووردها یا همان کلمات کلیدی بایستی از عباراتی انتخاب شوند که جستجوی بیشتری نسبت به بقیه دارند. انتخاب کلمات کلیدی مناسب به دیده شدن بیشتر تحقیق شما کمک خواهد کرد. کلمات کلیدی میتوانند یک کلمه یا عبارتی متشکل از ۲ الی ۴ کلمه باشند.
۵- فهرست مطالب را درج کنید.
فهرست پروپوزال معمولاً در صفحه سوم آن جای میگیرد و لیستی از بخشهای مهم پروپوزال را برای مخاطبان ارائه میدهد.
- پروپوزالهای کوتاه که بیش از چند صفحه نیستند، نیاز به تهیه فهرست ندارند.
- برای پروپوزالهای طولانی علاوه بر تهیه فهرست مطالب، تهیه فهرستی از جداول و تصاویر نیز ضروری است.
- تمام بخشها و تقسیم بندیهای اصلی پروپوزال بایستی در فهرست نام برده شوند.
۶- شروع به نوشتن مقدمه کنید.
مقدمه بایستی شامل بیان مسئله، هدف تحقیق و اهمیت تحقیق باشد.
- مقدمه: مقدمه شامل یک متن کوتاه در رابطه با تحقیق و همچنین تئوری اصلی شکل دهنده تحقیقات خواهد بود.
- بیان مسئله: بخش بیان مسئله از مقدمه تحقیق بایستی به این سوال پاسخ دهد: “چرا باید این تحقیق انجام شود و چه مسائل جدیدی بعد از انجام این تحقیق برای جامعه علمی تعریف خواهد شد؟”
- اهداف تحقیق: بخش اهداف تحقیق از مقدمه تحقیق، هدف تحقیق را با یک عبارت دقیق مشخص میسازد.
- اهمیت تحقیق: بخش اهمیت تحقیق از مقدمه تحقیق، به این سوال پاسخ می دهد: “به چه دلیل حوزه تحقیقاتی شما حائز اهمیت است؟” این بخش همچنین نوع تحقیق را نیز مشخص میکند.
شماره ثابت
02188524117-8
02144268545: تلگرام - واتساپ - اسکایپ - ایمو - بله و پیام
09102340118
Email : info@118daneshgah.com
https://www.118daneshgah.com
کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری