x تبلیغات
موسسه ماد دانش پژوهان

آزمون ست (SAT)

 در حال حاضر بسیاری از دانش آموزان دبیرستانی در آمریکا که قصد دارند وارد دانشگاه و محیط آکادمیک شوند، سعی می کنند نمره بالایی در آزمون ست (SAT) بدست آورند تا از این طریق بتوانند شانس خودشان را برای دریافت پذیرش و بورسیه تحصیلی افزایش دهند. همانطور که میدانید مقاطع پایین تر آکادمیک در کشورهای اروپایی و آمریکا طرفداران بیشتری دارن و در نهایت رقابت نیز برای کسب آنها بیشتر است.

برای مثال رقابت و کسب سهمیه در مقاطع کارشناسی به مراتب بالاتر از کارشناسی ارشد و و نهایتا دکتری است. آزمون ست (SAT) نیز همانند آزمون GRE به دو فرمت مختلف یعنی عمومی (General) و موضوعی (Subject) برگزار می شود که متقاضیان پذیرش در مقاطع لیسانس و بالاتر معمولا در آزمون موضوعی یا SAT Subject شرکت می کنند.

بسیاری آزمون ست (SAT) را معادل تست هوش در ارتش آمریکا می دانند و باور دارند این آزمون اساسا برگرفته از طرح و فرمت آزمون آیکیو در ارتش ایالات متحده آمریکا است. با وجود اینکه این آزمون در سال 1926 طراحی و ارائه شد اما همچنان محبوبیت و مقبولیت لازم را در بین جوامع دانشگاهی نداشت تا اینکه در سال 1933 برای اولین بار توسط ریاست دانشگاه هاروارد معرفی گردیده و معیاری برای ورود به مقاطع بالاتر قرار گرفت.

پس از آن آزمون ست (SAT) در آمریکا هر روز در دانشگاه ها و مراکز بیشتری مورد استفاده قرار گرفت.

در حال حاضر ثبت نام و شرکت در آزمون ست (SAT) هیچگونه محدودیتی برای افراد بالای 16 سال ندارد و این افراد در صورت داشتن پاسپورت معتبر می توانند در آزمون ثبت نام کرده و شرکت کنند. آزمون ست (SAT) بر خلاف آزمون تافل یا آیلتس تنها یک آزمون سنجش مهارت زبان انگلیسی نیست بلکه این آزمون هوش و استعداد تحصیلی، توانایی محاسباتی و درک مطلب را در متقاضیان بررسی و ارزیابی می کند.

برای ثبت نام در آزمون ست (SAT) می بایست در مرحله اول به وبسایت (www.collegeboard.org) مراجعه کرده و در قسمت بالا سمت راست بر روی گزینه ثبت نام (Register) کلیک نمایید. سپس در مرحله بعد با وارد کردن نام و نام خانوادگی و آدرس ایمیل و سایر مشخصات یک حساب کاربری به نام خودتان ایجاد کنید. در آخرین مرحله پس از پرداخت هزینه می توانید مرکز آزمون مورد نظرتان را انتخاب کرده و در ساعت و زمان مقرر در امتحان شرکت کنید.

به یاد داشته باشید که به دلایل تحریم متاسفانه آزمون ست (SAT) مشابه بسیاری دیگر از آزمونهای بین المللی GMAT ،IMAT و غیره در ایران برگزار نمیشوند و شما پس از ثبت نام می بایست به یکی از کشورهای همسایه مانند ترکیه، ارمنستان، امارات و یا سایر کشورها سفر کنید. این آزمون از سه بخش اصلی مهارت خواندن (Reading)، ریاضیات (Math) و مهارت نگارشی (Writing) تشکیل شده است که دو بخش اول هر کدام امتیازی بین 20 تا 800 داشته و بخش آخر نمره 1-6 دریافت می کند.

شما می بایست حداقل 30 دقیقه قبل از شروع آزمون در محل برگزاری امتحان حضور داشته باشید و اجازه استفاده از هیچگونه وسیله الکترونیکی، ماشین حساب، ساعت مچی، گوشی، دیکشنری و یا غیره را نخواهید داشت.

آزمون ست (SAT) در داخل آمریکا سالانه 7 مرتبه در ماه های مرتبط به زمان شروع پذیرش تحصیلی (آگوست، اکتبر، نوامبر، مارس، می و ژوئن) برگزار شده و در خارج از آمریکا برای دانشجویان بین المللی 4 بار در سال در ماه های (اکتبر، دسامبر، مارس و می) برگزار خواهد شد.

اولین بخش از آزمون مربوط به مهارت خواندن (Reading) است که به عنوان درک مطلب نیز شناخته می شود. این بخش از آزمون ست (SAT) مجموعا 52 سوال را شامل می شود که ترکیبی از سوالات تشریحی و تستی است و البته تعداد سوالات تستی آن بیشتر است.

تعداد 5 متن درک مطلب برای این بخش در نظر گرفته شده است که مجموعا زمان 65 دقیقه برای پاسخگویی به سوالات این بخش در نظر گرفته شده است. نمره مربوط به مهارت خواندن یا همان درک مطلب در آزمون ست (SAT) بین 200 تا 800 است که به صورت میانگین نمره داوطلبان 497 است.

لازم به ذکر است بر خلاف برخی از امتحانات داخلی، آزمون ست (SAT) به گونه ای طراحی شده است که پاسخ های اشتباه هیچگونه نمره منفی را برای داوطلب به همراه ندارد.

دومین بخش از آزمون ست (SAT) به ریاضیات، جبر، توانایی حل مسئله و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط است. تعداد کل سوالات این بخش 45 سوال است که مدت زمان پاسخگویی به آنها 80 دقیقه است. تعداد 20 سوال از این بخش به گونه ای است که نیاز به استفاده از ماشین حساب ندارد و در مابقی سوالات می توانید از ماشین حساب برای محاسبات استفاده کنید.

برای پاسخگویی به سوالات بدون نیاز به ماشین حساب 25 دقیقه و برای سوالات نیازمند به ماشین حساب 55 دقیقه زمان خواهید داشت. این بخش نیز همانند بخش قبلی هیچگونه نمره منفی برای پاسخ های اشتباه لحاظ نمی شود.

سومین و آخرین بخش از آزمون ست (SAT) مربوط به Writing یا مهارت نگارش است که شما می بایست یک متن از مقاله را مطالعه کرده، محتوای آن را درک کرده و آن را تکمیل کنید.

این بخش از آزمون معمولا اختیاری است اما بسیاری از مراکز آموزشی برتر آمریکا به نمرات این قسمت اهمیت زیادی می دهند چرا که داشتن دانش نگارش و چگونگی تکمیل کردن یک تحقیق و پژوهش در محیط آکادمیک ضروری است. مدت زمان پاسخگویی به این بخش نیز 50 دقیقه است که اطلاعات آن توسط دو مصحح مستقل بررسی شده و نمره آن اختصاص داده می شود. به طور معمول کسب نمره بالای 5 برای بسیاری از دانشگاه ها قابل قبول است.

توجه داشته باشید که این آزمون قبول یا رد شدن ندارد بلکه نمره قبولی آن به دانشگاه مورد نظرتان بستگی دارد. بالاترین نمره ای که می توانید در آزمون ست (SAT) کسب کنید، نمره 1600 است که یک نمره بسیار عالی محسوب شده و شانس پذیرش شما از هر دانشگاه سطح اول آمریکا را بالا می برد. اما کسب نمره کامل کار بسیار دشواری بوده و معمولا علاوه بر مهارت تحصیلی بسیار بالا به دانش لغوی، ریاضی و نگارشی بالایی نیازمند است.

اگر برای یک دانشگاه یا موسسه آموزشی سطح بالا در آمریکا اپلای می کنید نمره 1000 و یا بالاتر می تواند شانس پذیرش خوبی برای شما فراهم کند اما با داشتن نمره 800 نیز میتوانید تا حدی به اهداف مورد نظرتان دست پیدا کنید. مهلت اعتبار برخی آزمون های بین المللی 5 ساله و برخی دیگر 2 ساله است.

آزمون ست (SAT) از جمله آزمون هایی است که مهلت اعتبار آن 2 ساله بوده و بعد از اتمام آن می بایست مجددا ثبت نام کرده و امتحان جدیدی بدهید. دلیل اصلی آن امکان تغییر در طراحی آزمون و فرار بودن زبان انگلیسی است.

هزینه برگزاری این آزمون نیز با توجه به نوع، محل و کیفیت مرکز آزمون ست (SAT) متفاوت خواهد بود ولی به طور کلی هزینه دو بخش ریاضیات (Math) و مهارت خواندن (Reading) معادل 47 دلار است.

همانطور که پیشتر بیان کردیم بخش سوم یا مهارت نگارش (Writing) نیز اختیاری است و در صورت تمایل می توانید ک هزینه اضافی معادل 65 دلار پرداخت کنید. فرآیند ثبت نام شما می بایست حداکثر 4 هفته قبل از شروع آزمون پرداخت شده باشد و در صورت پرداخت دیرتر یک جریمه 30 دلاری نیز به مبالغ بالا اضافه خواهد شد.

در برخی مواقع ممکن است به دلیل مشکلات شخصی قصد تغییر زمان یا محل برگزاری آزمون ست (SAT) را داشته باشید.

در این حالت می بایست یک مبلغ 30 دلار دیگر نیز به عنوان هزینه تغییر در برنامه پرداخت کنید.

در حال حاضر منابع و سایت های بسیاری هستند که فایل های آموزشی آزمون ست (SAT) را در اختیار داوطلبان قرار می دهند. اما یکی از بهترین روش های آماده سازی برای آزمون، تمرین کردن نمونه سوالات و قرار گرفتن در محسط مشابه آزمون اصلی است.

شما می توانید از سایت هایی مانند Khan Academy, The Princeton Review, PrepScholar, CollegeVine, Magoosh, Kaplan, Private Prep برای تمرین در فرمت آنلاین استفاده کنید.

همانطور که بیان کردیم این آزمون یکی از مهمترین مدارک برای اپلای و پذیرش تحصیلی خصوصا در کشور آمریکا و در مقطع کارشناسی است. با کسب یک نمره قابل قبول و مطلوب در این آزمون می توانید از برترین دانشگاه های آمریکا پذیرش به همراه بورسیه تحصیلی کسب کنید.

 

 

آزمون پی‌تی‌ای (PTE)

این آزمون نیز مانند آیلتس به دو نوع آکادمیک و عمومی (General and Academic) تقسیم می شود. این آزمون نیز همانند آزمون GMAT توسط موسسه GMAC با همکاری سازمان پیرسون که ناشر کتاب LONGMAN است برگزار می شود. نمرات این آزمون نیز بر اساس استانداردهای تعریف شده ای با نام CEFR تعیین می‌شوند.

 

آزمون پی تی ای (PTE) نیز شامل چهار بخش اصلی است که عبارتند از مکالمه (Speaking)، نگارش (writing)، خواندن (Reading) و شنیداری (Listening). این آزمون در 3 ساعت در مراکز تعیین شده از طرف موسسه پیرسون برگزار می شود.

 

بخش اسپیکینگ و نگارش (Speaking and Writing): این بخش از آزمون پی تی ای (PTE) بین 77 تا 93 دقیقه زمان نیاز دارد و شما می بایست به سوالات اسپیکینگ و نگارش به صورت همزمان پاسخ دهید. برای بخش اسپیکینگ می بایست موارد زیر را انجام دهید. ابتدا باید به صورت مقدماتی و به زبان انگلیسی خودتان را معرفی کنید. در مرحله بعد یک متن به شما داده می شود که می بایست آن را با تلفظ صحیح انگلیسی و با صدای بلند بخوانید.

 

در بخش بعدی باید یک جمله را به خاطر سپرده و آن را تکرار کنید. از جمله فعالیت های مرتبط با بخش اسپیکینگ، توضیح و تفسیر یک تصویر است که به شما یک تصویر مثلا یک نقاش در حال رنگ کردن ساختمان را نشان می دهند و از شما می خواهند با جزئیات آن را توضیح دهید. همچنین شما باید به یک لکچر گوش دهید و آن را با جزئیات همانطور که شنیده ای تکرار کنید و در نهایت به چند سوال انگلیسی پاسخ دهید.

 

اما برای بخش نگارش باید دو تسک را انجام دهید. تسک اول این است که باید یک متن تقریبا 500 تا 600 کلمه ای را خلاصه کنید که زمان مورد نیاز برای نگارش متن خلاصه تقریبا 10 دقیقه است و تسک دوم نوشتن انشاء در مورد یک موضوع عمومی است که باید در مدت زمان 20 دقیقه انجام شود.

 

بخش خواندن (Reading): این بخش از آزمون پی تی ای (PTE) بین 32-41 دقیقه زمان می برد که داوطلب باید به چندین سوال با فرمت های مختلف پاسخ دهد. اولین شکل از سوالات بخش خواندن مربوط به پر کردن جاهای خالی است. داوطلب باید با توجه به متن مورد نظر، جاهای خالی را در سوالات پر کند.

 

دومین نوع سوالات این بخش چندگزینه ای هستند، بدین معنا که شما باید از میان گزینه های مختلف دو یا چند گزینه را انتخاب کنید. سومین فرم از سوالات این بخش رتبه بندی یا دسته بندی نام دارند. در این نوع از سوالات یک ترتیب تاریخی و زمانی از یک رویداد بیان شده و از شما خواسته می شود به همان ترتیبی که بیان شده است آن را مرتب کنید. لازم به ذکر است که برای این بخش یک زمان 10 دقیقه ای استراحت در نظر گرفته می شود که کاملا اختیاری است.

 

بخش شنیداری (Listening): بخش لیسنینگ یا شنیداری در آزمون پی تی ای (PTE) حدودا 45-57 دقیقه است و سوالات آن مانند بخش قبلی چندین شکل مختلف را شامل می شود. خلاصه سازی یکی از اشکال سوالات این بخش است که از شما خواسته می شود لکچری که شنیده اید را خلاصه کنید. پر کردن جاهای خالی و سوالات چند گزینه ای نیز می شود.

 

در حال حاضر آزمون پی تی ای (PTE) به یکی از محبوبترین آزمون ها برای گرفتن پذیرش تحصیلی تبدیل شده است چرا که سطح آسانتری داشته و مورد تایید بسیاری از دانشگاه ها و مراکز آموزشی است. متاسفانه این آزمون نیز همانند آزمون جی مت در ایران برگزار نمی شود و برای شرکت در آن می بایست به کشورهای همسایه مراجعه کنید.

 

هزینه این آزمون در کشور ترکیه 800 لیر، در امارات 999 درهم، آذربایجان 170 دلار، عراق 217 دلار، اردن 181 دلار، مصر 150 دلار، عمان 222 دلار، عربستان 270 دلار است.

 

برای ثبت نام در این آزمون باید به سایت www.pearson.com مراجعه کنید. نمره این آزمون بین 10-90 است که نمره 50 آن معادل 6 آیلتس و نمره 65 آن معادل 7 آیلتس شناخته می شود. مدرک آزمون پی تی ای (PTE) همانند تافل و آیلتس 2 سال اعتبار داشته و در صورت اتمام آن باید مجددا اقدام به ثبت نام کنید.

 

https://www.goftino.com/c/V8gUw6

گفتگوی بر خط (آنلاین)-همین الان سفارش دهید.

چگونه محتوای پایان نامه را بهبود ببخشیم؟

 

چگونه محتوای پایان نامه را بهبود ببخشیم؟

یکی از فرآیندهای علمی که معمولا در مسیر نگارش پایان نامه بارها و بارها ممکن است با آن دست و پنجه نرم کنید مربوط به اصلاح و بهبود محتوای پایان نامه است. زمانی که دانشجو پروپوزال را تصویب می کند در انتهای آن یک جدول زمانبندی مربوط به تکمیل مرحله به مرحله پایان نامه ارائه می کند که شخص باید در انتهای مدت زمان تعیین شده، پروژه خود را تحویل اساتید راهنما و مشاور دهد. بعد از اخذ تاییده می تواند مرحله بعد یعنی نگارش بخش های دیگر پایان نامه را بر اساس نظر اساتید آغاز کند. اما همواره مسیر به این سادگی نخواهد بود و معمولا زمان زیادی صرف اصلاحات و تقویت هر بخش می شود. معمولا زمانی که دانشجویان پس از زمان تعیین شده بخش مورد نظر را سابمیت میکنند، اساتید آن را بررسی کرده و نکاتی را در جهت اصلاح، تعدیل، بهبود و تقویت محتوا ارائه می کنند که ممکن است زمان زیادی را به خودشان اختصاص دهند. برای اینکه بتوانید محتوای پایان نامه خودتان را در بخش های مختلف بهبود داده و تقویت کنید نیاز است که فاکتورهای زیر را رعایت نمایید:

1. استفاده از منابع معتبر و جدید: یکی از اولین و مهمترین فاکتورها در فرآیند تقویت و بهبود محتوای پایان نامه استفاده از منابع معتبر و به روز در زمان نگارش است. اساتید معمولا زمانی که ادبیات موضوع تحقیق شما را مورد بررسی قرار می دهند سعی میکنند محتوای آن را از نظر به روز بودن و کیفیت منابع مورد استفاده ارزیابی کنند. چنانچه منابع قدیمی در پایان نامه استفاده کرده باشید مشکل عدم انطباق با دستاوردهای جدید به آن اطلاق می شود. بدین معنا که دانش شما در مورد موضوع تحقیق منطبق بر آخرین نتایج و دستاوردهای موجود در جامعه علمی نیست و بنابراین نمیتوانید تسلط مناسبی بر موضوع داشته، فاکتورها و عوامل تاثیرگذار بر آن را شناسایی کنید و نتایج کاربردی بدست آورید. مشکل دیگری که فرآیند بهبود و تقویت پایان نامه را ضروری میکند استفاده از منابع نامعتبر است. زمانی که بیشتر رفرنس های استفاده شده در متن پایان نامه مربوط به ژورنال ها یا مقالات سطح پایین یا نه چندان معتبر باشند در نهایت موجب می شود که کیفیت و اعتبار پژوهش شما کاسته شده و نیاز به اصلاح پیدا کند

2. نکته برداری در زمان نگارش پایان نامه: در زمان نگارش پایان نامه ممکن است با مواردی روبرو شوید که برای شما ایجاد ابهام کرده و درک موضوع را برایتان دشوار کند. به سادگی از کنار آنها عبور نکنید چرا که ممکن است بعدها در زمان ارزیابی توسط اساتید و یا جلسه دفاع برای شما مشکلساز شده و اصلاحات عمده ای را به همراه داشته باشد. سعی کنید همواره نکات کلیدی و بعضا مبهم در فرآیند نگارش را یادداشت کرده و در اولین فرصت از طریق اساتید به دنبال بررسی بیشتر آنها باشید. این نکات کلیدی می توانند درک شما از موضوع تحقیق را افزایش داده، کیفیت پایان نامه را بهبود بخشیده و نیاز به اصلاحات را به شکل قابل ملاحظه ای کم کنند

3. نگارش هر بخش مبتنی بر اساتانداردهای محتوایی موجود: در زمان نگارش پایان نامه یک فرمت استاندارد برای قالب پایان نامه و یک فرمت استاندارد برای نوع محتوا تهیه کنید تا بتوانید بر اساس یک روند ثابت و درست فرآیند نگارش را آغاز نمایید. به طور کلی داشتن یک قالب استاندارد و مورد تایید دانشگاه به شما کمک می کند که مسیر نگارش را به درستی انجام داده و زمان زیادی را صرف اصلاح و یا تقویت پایان نامه نکنید.

4. نگارش در چارچوب پژوهش: یکی دیگر از مشکلات عمده که نیاز به اصلاح را در پایان نامه ضروری می کند، خارج از چارچوب و غیر مرتبط نوشتن محتوا است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که شما تسلط چندانی به موضوع تحقیق ندارید و سعی میکنید موارد زیادی را در ارتباط با موضوع در داخل پایان نامه گنجانده و آن را در ظاهر کامل نشان بدهید. محتوای اضافی، غیرمرتبط به موضوع تحقیق و خارج از چارچوب تاثیر منفی زیادی بر کیفیت پایان نامه داشته و در فرآیند اصلاح و تقویت پایان نامه ضروری است که تمامی این موارد را حذف کنید

5. وجود انسجام ساختاری: وجود انسجام ساختاری به ذهن خواننده کمک می کند که در راستای مفاهیم ارائه شده توسط نویسنده پیش رفته و در زمان مطالعه دچار سردرگمی نشود. عدم وجود انسجام ساختاری زمانی رخ می دهد که مفاهیم مختلف بدون ارتباط مفهومی و معنایی به یکدیگر به صورت پی در پی آورده شده و ذهن مخاطب را مغشوش می کنند. این مشکل نیز یکی از اصلی ترین مواردی است که باید در زمان اصلاح و تقویت پایان نامه مورد بررسی قرار بگیرد.

‌‌پذیرش و چاپ مقاله

‌‌فرآیند پذیرش و چاپ مقالات علمی یک فرآیند بسیار پیچیده و زمان‌بر است که در حد نگارش و آماده سازی مقاله سخت و دشوار است. فرض کنید به عنوان یک پژوهشگر زمان و هزینه بسیار زیادی را صرف نگارش یک تحقیق علمی، یافتن منابع به روز و مناسب، ویراستاری و سابمیت پژوهش‌تان کرده‌اید و قصد دارید آن را در یک ژورنال بین المللی به چاپ رسانده و اعتبار علمی برای خودتان بدست بیاورید.

ولی همیشه این فرآیند به راحتی و با نتیجه مطلوب برای نویسندگان و پژوهشگران همراه نخواهد بود. شاید یکی از سخت‌ترین و ناراحت کننده‌ترین لحظه‌ها برای یک نویسنده دیدن این جمله از طرف ژورنال در پاسخ به سابمیت مقاله باشد: "احتراما به اطلاع شما می‌رساند که بعد از داوری‌های دقیق انجام گرفته بر روی مقاله شما با عنوان Y، متاسفانه این پژوهش از نظر کیفیت و محتوا مناسب چاپ در ژورنال X نمی‌باشد".
اما
دلیل اصلی ریجکت شدن مقالات چیست؟ چرا بعد از بررسی‌ها و داوری‌های طولانی (معمولا یک یا دو ماهه) در یک ژورنال، مقاله شما ریجکت می‌شود؟ آیا مقاله‌ای که توسط یک ژورنال ریجکت می‌شود دیگر قابلیت چاپ و پذیرش ندارد؟ آیا بعد از ریجکت شدن مقاله باید بطور کلی مقاله را کنار بگذاریم و سراغ پژوهش دیگری برویم؟ آیا می‌توانیم کاری کنیم که شانس پذیرش مقاله بالاتر برود؟ برای پاسخ به تمامی این سوالات در ارتباط با پذیرش و چاپ مقالات نیاز است که چند نکته کلی را درک کنید.

آمارهای موجود نشان می‌دهد که تعداد مقالات و خروجی‌های علمی و آکادمیک در سال‌های اخیر توسعه چشم‌گیری داشته است و این رشد علمی چیزی در حدود 8-9 درصد در سال است. اما تمامی این مقالاتی که سالانه از طرف ژورنال‌های مختلف پذیرش گرفته و چاپ می‌شوند لزوما دانش جدیدی را ارائه نمی‌کنند.

به عبارت دیگر تعداد ایده‌های جدیدی که سالانه منتشر می‌شوند یقینا از تعداد مقالات منتشر شده کمتر است. حال این موضوع برای یک پژوهشگر چه معنایی دارد؟ معنای آن این است که رقابت برای چاپ مقالات بالا رفته و فرآیند آن زمان‌بر و هزینه‌بر می‌شود چرا که مقالات از نظر ظاهری و محتوایی بسیار شبیه به هم هستند و فاکتورهای دیگری در پذیرش و چاپ مقالات علمی تاثیر گذاشته و به همین دلیل رقابت افزایش می‌یابد.

نکته دوم مربوط به تخصصی‌تر شدن علوم و ژورنال‌های چاپ کننده مقالات است. اگر به مقالات چاپ شده در سال‌های 1980 یا 1970 نگاه مختصری بیاندازید متوجه خواهید شد که اکثریت آن‌ها بر روی عناوین و مباحث کلی در یک شاخه علمی به تحقیق و پژوهش پرداخته اند و بیش‌تر جنبه تئوری پردازانه دارند.

برای مثال مقاله‌ای در مورد اصول مبانی رفتار سازمانی در سال 1972 به چاپ رسیده است که به ایده پردازی و نظریه سازی در مورد رفتار سازمانی و فعالیت سازمان‌های خصوصی و دولتی می‌پردازد. اما در حال حاضر رشته رفتار سازمانی تبدیل به یک شاخه علمی و پژوهشی جداگانه شده است که هزاران گرایش و شاخه علمی دیگر زیر مجموعه خود دارد و پژوهشگران هر کدام در یکی از این حوزه‌ها تخصص دارند. موضوع تخصصی‌تر شدن علوم موجب شده است که داوران و ژورنال‌ها نیز به صورت تخصصی‌تر و دقیق‌تر اقدام به بررسی و چاپ مقالات علمی کنند و در نتیجه فرآیند پذیرش و چاپ را برای پژوهش‌گران دشوارتر کنند.

سومین نکته و مهم‌ترین تغییر در حوزه مخاطبان و مردم رخ داده است که به صورت گسترده‌ای در جستجوی مطالب علمی بوده و قصد دارند از یافته‌های جدید مطلع باشند. شاید یکی از مهم‌ترین عواملی که موجب شده است داوران، ژورنال‌ها و اساتید نسبت به پذیرش و چاپ مقالات علمی سخت‌گیرانه تر رفتار کنند، مردم هستند.

در سال‌های اخیر با توسعه اینترنت و گسترش پایگاه‌های علمی مثل امرالد (Emerald)، الزویر (ٍElsevier)، تیلور اند فرانسیس (Taylor and Francis) و غیره ، مخاطبان این ژورنال‌ها به تدریج افزایش پیدا کرده و ژورنال‌ها سعی کردند برای جلب نظر مردم کارهای با کیفیت‌تر و جذاب‌تری به چاپ برسانند. به همین دلیل با گذشت زمان و با افزایش تعداد مخاطبان، ژورنال‌ها نیز نسبت به فرآیند پذیرش و چاپ مقالات سختگیرتر شدند چرا که به دنبال جذب مخاطبان بیشتری هستند.

حال که دلیل اصلی سخت شدن فرآیند پذیرش و چاپ در ژورنال‌ها را متوجه شدیم نوبت به آن رسیده است که دلایل اصلی ریجکت و یا پذیرش را با هم بررسی کرده و راه حل‌های کاربردی برای افزایش شانس پذیرش و چاپ مقاله را ارائه نماییم.

بر اساس تحقیق انجام گرفته توسط پایگاه علمی الزویر (Elsevier) بر روی داوران ژورنال‌های مختلف، 8 دلیل اصلی از طرف این افراد برای پذیرش مقاله مطرح شده است که عبارتند از:

فراهم کردن یک دیدگاه روشن (insight) در مورد یک موضوع مهم: این بینش روشن ممکن است در برگیرنده یک توضیح دقیق و قابل فهم در مورد مشکلی باشد که برای مدت ها در جامعه بدون راه حل باقی مانده و یا تفسیر داده‌های درون مقاله به شکلی کاربردی و ساده برای مخاطب شود.

راه حل‌های کاربردی برای مدیران و تصمیم گیرندگان: مقالاتی که بتوانند مسیر را برای برنامه‌ریزی و سیاست گذاری مسئولان و تصمیم گیرندگان در کشورهای مختلف تسهیل کننده از جمله پژوهش‌های کاربردی محسوب می‌شوند که احتمال پذیرش و چاپ آن‌ها توسط ژورنال‌ها بسیار بالا می‌رود.
پژوهش‌هایی با تئوری و نظریه قوی: برخی از مقالاتی که در یک حوزه علمی خاص نگارش می‌شوند به دنبال توسعه و بسط دانش در آن حوزه هستند و قصد دارند ابعاد مختلف آن را مورد بررسی قرار دهند. پژوهش‌هایی که بتوانند با بیان نظریات و تئوری‌های نوین در یک شاخه علمی موجب توسعه دانش در آن حوزه شوند از شانس بالاتری برای پذیرش و چاپ برخوردار خواهند بود.

مقالاتی که در برگیرنده سوالات و فرضیات جدید هستند: همانطور که مطلع هستید، سوالات و فرضیات تحقیق موجب جهت دهی به مقاله شما شده و پاسخ به آن‌ها نتایج و خروجی پژوهش را مشخص می‌کنند. در صورتی که نویسنده مقاله بتواند سوالات و فرضیات نوینی در پژوهش خودش مطرح کند که تا پیش از این توسط کسی مورد بررسی قرار نگرفته است، می‌تواند یافته‌های جدیدی را ارائه داده و نظر داوران را برای پذیرش و چاپ مقاله جلب کند.
ARTICL  2

روش تحقیقی متناسب با موضوع و پیاده شده به شکلی صحیح: در صورتی که فرد نگارنده از روش گردآوری داده‌ها، نمونه‌گیری و یا تحلیل نامناسبی استفاده کرده باشد، نشان‌دهنده این موضوع است که تحقیق وی نتایج قابل قبول و قابل اتکایی ندارد و به‌راحتی توسط داوران ریجکت خواهد‌شد.

هماهنگی بین بخش روش تحقیق و نتیجه‌گیری: یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در زمان نگارش مقاله علمی، بخش بحث و نتیجه‌گیری است. در این بخش پژوهش‌گر می‌بایست درک درستی از آمار داشته و اعداد و ارقام بدست آمده حاصل از نرم‌ افزار آماری را به درستی تفسیر و تحلیل نماید. اگر تفسیر جداول و نمودارها به درستی انجام نپذیرد، در نهایت یافته‌های تحقیق گمراه کننده بوده و کاربردی نخواهد داشت.

ایجاد ارتباط بین نتایج تحقیق شما و پژوهش های گذشته: شاید از کنار این موضوع به سادگی گذر کرده باشید اما بیان نتایج پژوهش‌های پیشین موجب اعتبار بخشی به پژوهش شما شده و در حقیقت مهر تاییدی برای آن محسوب می‌شود. برای مثال اگر یافته‌های تحقیق شما نشان دهد که با پژوهش‌های انجام گرفته توسط چندین نویسنده دیگر در حوزه تخصصی شما مطابقت و هماهنگی دارد، در این شرایط داوران و هیئت ارزیاب در ژورنال بسیار سریع‌تر با یافته‌های پژوهش شما اعتماد کرده و مقاله به چاپ می‌رسد.

مقاله خط سیر خوبی داشته باشد: منظور از این موضوع این است که هماهنگی و انسجام خوبی بین تمامی بخش‌های مقاله از جمله ادبیات موضوع، روش تحقیق، فرضیات، بیان مسئله، نتیجه‌گیری و سوالات تحقیق وجود داشته‌باشد. همین موضوع موجب قابل فهم شدن و جلوگیری از سردرگمی مخاطب خواهد شد.

 

 

راهنمای ارسال مقاله علمی به مجلات داخلی و خارجی

 

یکی از اصلی‌ترین بخش‌ها در فرآیند پذیرش و چاپ مقاله مرحله‌ای است به‌نام انتخاب ژورنال هدف. انتخاب ژورنال نیاز به صرف زمان و مطالعه زیادی دارد و می‌بایست فاکتورهای مختلفی را مورد بررسی قرار دهید. از جمله این فاکتورها می‌توان مدت زمان چاپ، اعتبار ژورنال، پولی بودن یا نبودن ژورنال، کیفیت مقاله شما، ارتباط عنوان تحقیق شما با حوزه پژوهشی ژورنال و غیره اشاره کرد که در سرفصل بعدی به تفصیل در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

اما برای افزایش شانس پذیرش و چاپ، یکی از اصول اولیه رعایت قوانین نگارشی و چاپی در ژورنال مورد نظر است. پس از این‌که ژورنال مورد نظرتان را انتخاب کردید نوبت آن رسیده است که پیش از سابمیت به بخش راهنمای نویسندگان یا Instruction For Author بروید. در واقع مقاله ما بايد در چارچوب مجله هدف تنظيم شود، در غير اين صورت مقاله از جانب سردبير برگشت داده خواهد شد. در این بخش روش فرمت بندی و نحوه آماده سازی مقاله برای سابمیت وجود دارد که به صورت دقیق تهیه و در اختیار نویسندگان قرار گرفته است.

در صورتی که بدون مطالعه این بخش مقاله خودتان را سابمیت کنید به احتمال زیاد توسط سردبیر در همان مرحله مقدماتی ریجکت می‌شود. اما برای اینکه شانس پذیرش و چاپ را بالاتر ببرید و تاثیر مثبتی بر روی سردبیر داشته باشید سعی کنید تمام دستورالعمل را به درستی اجرا کنید. دستورالعمل تنظیم مقاله شامل مواردی مثل فاصله بین خطوط، فونت نگارش، نحوه جدول بندی، نحوه صحیح رفرنس‌دهی، چگونگی آماده سازی چکیده و غیره می‌شود.
ARTICL  8

 

 

نكته مهم: سعی کنید پیش از شروع نگارش مقاله، ژورنال هدف را انتخاب کنید و از ابتدا مطالب آن را در قالب درخواستی مجله تهیه و تدوین نمایید.

 


صفحه عنوان

 

یکی دیگر از فرآیندهای ضروری قبل از سابمیت مقاله که معمولا اطلاعات مربوط به آن در بخش Instruction for Author وجود دارد، آماده سازی صفحه عنوان است. بسیاری از ژورنال‌ها قبل از سابمیت مقاله از شما درخواست می‌کنند تا یک فایل جداگانه تهیه کرده و آن را به همراه مقاله اصلی سابمیت کنید. حال این فایل جداگانه چیست و تهیه آن چه ضرورتی در فرآیند پذیرش و چاپ مقاله دارد؟. این فایل جداگانه که صفحه عنوان یا Title Page نام دارد اطلاعات کلی در مورد عنوان تحقیق و نویسندگان را به ژورنال ارائه می‌دهد. برای آماده سازی صفحه عنوان می‌بایست موضوع تحقیق را در بالای صفحه آورده و در زیر آن با فونت کوچک‌تر نام نویسندگان مقاله را به ترتیب میزان مشارکت در تحقیق بیان نمایید. پس از آن افیلیشن (Affiliation) که شامل ایمیل و رتبه علمی و دانشگاه نویسندگان است ذکر می‌شود. در بخش انتهایی و پاورقی صفحه عنوان نیز نام نویسنده مسئول یا Corresponding Author بیان خواهد شد. ضرورت تهیه صفحه عنوان (Title Page) از این جهت است که موجب می‌شود داوران اطلاعی از نام نویسندگان نداشته باشند و تعصب و پیش‌داوری در فرآیند ارزیابی آن‌ها تاثیر نگذارد و Blind Review به درستی انجام گیرد.

نكته مهم: توجه داشته باشید که پس از ارائه فایل به سردبیر ژورنال و مشخص شدن ترتیب و اسامی نویسندگان در صفحه عنوان دیگر امکان تغییر یا اضافه کردن شخص جدید به لیست نویسندگان وجود نداشته و در صورتی که بخواهید این کار را انجام دهید ممکن است فرآیند پذیرش و چاپ مقاله شما با مشکلات جدی مواجه شود.

 

 

آماده‌سازی قبل از ارسال

 

همواره به نویسندگان مقلات علمی که زبان اول آن‌ها انگلیسی نیست توصیه می‌شود که محتوای پژوهش خودشان را از نظر گرامر و دستور زبان بررسی کنند. یکی از عواملی که احتمال ریجکت مقاله شما را بالا می‌برد، وجود غلط‌های املایی و نگارشی زیاد در متن اصلی مقاله است که در نهایت کیفیت کار شما را زیر سوال خواهد برد. سعی کنید برای ویرایش ادبی و گرامری چند مرحله خودتان پژوهش مورد نظر را توسط نرم افزارهای ادیتور زبان انگلیسی مانند Grammarly بررسی کرده و در نهایت برای انجام اصلاحات پایانی کار را به یک فرد با تجربه و مسلط به زبان انگلیسی واگذار کنید.

 

 

تهيه نامه همراه cover letter

 

نامه همراه یا Cover Letter یک فایل جداگانه است که به همراه مقاله در ژورنال مورد نظرتان سابمیت شده و هدف شما از نگارش مقاله و چاپ آن را برای سردبیر ژورنال تشریح می‌کند. نامه همراه ممکن است برای برخی از ژورنال‌ها ضروری بوده و برای برخی دیگر اختیاری باشد. ولی نگارش و تهیه کاورلتر به شما کمک می‌کند که بتوانید تاثیر مثبتی بر سردبیر ژورنال گذاشته و وی را متقاعد به پذیرش و چاپ مقاله کنید. در صورتی که فرمت خاصی برای نگارش آن در ذهن ندارید می‌توانید نمونه‌های آن را مشاهده کرده و با محتوای کلی آن آشنا شوید. سعی کند قبل از نگارش سایت ژورنال را در مورد وجود یا عدم وجود یک قالب استاندارد برای نگارش بررسی نمایید.

 

 

ارسال مقاله به مجله submit

 

پس از انجام تمامی مراحل ذکر شده نوبت به سابمیت مقاله می‌رسد که در بیشتر ژورنال‌ها به شکل آنلاین است. در همین راستا می بایست فایل اصلی مقاله را به همراه فایل های ضمیمه در سایت ژورنال بارگزاری کنید. البته برخی از ژورنال ها برای تسریع در فرایند سابمیت ممکن است از شما درخواست کنند که فایل‌های مربوط به مقاله‌تان را از طریق آدرس ایمیل برایشان ارسال کنید. این آدرس ایمیل معمولا در بخش Instruction for Author در تمامی ژرورنال‌ها وجود دارد که نحوه صحیح سابمیت مقاله را در آن بیان می‌کنند. مراحل آنلاین سابمیت مقاله در تمامی ژورنال‌ها یکسان بوده و پس از ثبت نام اولیه می‌بایست به ترتیب نام نویسندگان، چکیده، واژگان کلیدی و در نهایت فایل‌های آماده شده را بارگزاری نمایید. پس از اتمام سابمیت مقاله به صورت آنلاین یک صفحه اختصاصی در اختیار شما قرار می‌گیرد که به واسطه آن می‌توانید، وضعیت داوری و پذیرش مقاله تان را بصورت مداوم چک کنید.

 

روند بررسی و داوری مقاله

 

یکی از استرس آورترین مراحل در چاپ مقاله مربوط به داوری و اعلام نتیجه آن می‌شود. حال که مقاله خودتان را با موفقیت سابمیت کرده‌اید نوبت آن رسیده که منتظر پاسخ ژورنال بمانید. فرآیند پیدا کردن داور و بررسی مقاله ممکن است بسته به ژرونال‌های مختلف و سطح کیفی و علمی آن‌ها بین 1 تا 6 ماه به طول بیانجامد و حتی در شرایط معدودی نیز مشاهده شده که داور برای ارزیابی مقاله شما پیدا نمی‌شود. توجه داشته باشید که تعداد ژورنال‌های معتبری که فرآیند داوری و اعلام نتیجه آن‌ها کمتر از یک ماه زمان می‌برد بسیار انگشت شمار بوده و معمولا پر هزینه هستند. بنابراین سعی کنید در مورد داوری مقاله صبور باشید و در صورتی که فرآیند داوری مقاله بیش‌تر از زمان یاد شده به طول انجامید حتما با سردبیر ژورنال تماس بگیرید.

نتایج داوری مقالات معمولا چهار حالت کلی را شامل می‌شوند: (1) ریجکت (Reject): مقاله شما از نظر محتوایی و کیفیت قابلیت لازم برای چاپ در ژورنال مورد نظر را ندارد، (2) پذیرش با اصلاحات زیاد (Accept with major revise): مقاله شما از نظر محتوایی و کیفی قابلیت چاپ را دارد ولی نیاز به اعمال تغییرات اساسی در ساختار و چهارچوب کلی تحقیق وجود دارد، (3) پذیرش با اصلاحات کم (Accept with minor revise) مقاله شما کیفیت بسیار مناسبی دارد اما نیاز است که تغییرات اندکی در آن اعمال شود و (4) پذیرش (Accept) مقاله شما کاملا مناسب و آماده چاپ است.

 

زمان داوری

 

زمان داوری در ژورنال‌های مختلف متفاوت بوده و نباید آن را با پذیرش و چاپ اشتباه گرفت. معمولا ژورنال‌های ISI و ژورنال‌های زیر مجموعه امرالد (Emerald)، الزویر (ٍElsevier)، تیلور اند فرانسیس (Taylor and Francis) و غیره زمان داوری بسیار طولانی و معمولا دقیقی دارند. این ژورنال‌ها حتی پس از داوری زمان زیادی را صرف آماده سازی برای چاپ مقاله می‌کنند که به طور کلی فرآیند داوری و چاپ مقاله ممکن است یک سال به طول بیانجامد. بسیاری از ژورنال‌ها بعد از چاپ یک مقاله در بخش ابتدایی آن اطلاعاتی را در مورد زمان سابمیت مقاله، زمان داوری و زمان چاپ قرار می‌دهند تا نویسندگان قبل از سابمیت مقاله با فرآیند پذیرش و چاپ در ژورنال مورد نظر آشنا شوند.

سرنوشت مقاله پس از داوری
مقاله ما پس از داوری در اختيار سردبير قرار مي‌گيرد. سردبير، محوری‌ترين نقش را در تصميم گيري‌ها بر عهده دارد. وضعيت مقاله پس از تصميم سردبير معمولاً به يكي از صورت‌های زير خواهد بود:
- پذيرش براي چاپ

- پذيرش براي چاپ پس از اصلاحات جزئی

- پذيرش براي چاپ پس از اصلاحات كلی

- بررسي مجدد احتمالی براي چاپ پس از اصلاحات اساسی

- بررسي احتمالي برای چاپ در قالب نامه به سردبير يا گزارش كوتاه

- غير قابل چاپ

اصلاح و بازبيني
مجلات خارجي عمدتاً پس از گذشت 6–3 ماه جواب پذيرش، نياز به اصلاح يا رد مقاله را پس از بررسي توسط داوران ارائه مي‌كنند. ممكن است مقاله ما بدون هيچ‌گونه نياز به تغيير مورد پذيرش قرار گيرد، امااين اتفاق كمتر رخ مي‌دهد. اكثر موارد به بازبيني و اصلاح مقاله نياز پيدا مي‌كنيم. به اين مفهوم كه سردبيربا اعلام پذيرش مشروط مقاله، از ما مي‌خواهد تغييرات جزئی يا كلی را كه براساس نظرات داوران براي ما فهرست گرديده است در مقاله اِعمال كنيم تا مقاله ما مجدداً بررسی شود.

در اين صورت معمولاً يك بازه زماني براي ما تعيين مي‌گردد تا اصلاحات مورد نظر را انجام دهيم. اگر مدت زيادي از زمان ارسال‌مقاله مي‌گذرد، مراجع آن را به روز كنيم. حتی‌المقدور سعي كنيم كار اصلاح را پيش از تمام شدن فرصتي كه در اختيارمان گذاشته شده به پايان رسانيم. چنانچه در مورد خاصي، اصلاح آن‌گونه كه مورد نظر مجله است ممكن نیست، مي‌توانيم با سردبير مكاتبه كنيم و دلايل خود را در اين باره ذكر نماييم. پس از اتمام كار، مجدداً مقاله‌مان را با فرض اين‌كه از نو آن را نوشته‌ايم، مورد بررسي قرار دهيم و پس ازكسب اطمينان از اصلاح كليه موارد اشاره شده از سوي داوران، آن را ارسال نماييم.
ARTICL  10

پذيرش و چاپ مقاله
پس از آن كه مقاله ما مورد پذيرش قرار گرفت، به خودمان تبريك بگوييم. اعتماد به نفس ارزشمندي كه به دست آورده‌ايم را به عنوان نيروي محركه پژوهش‌هاي بعدي‌مان حفظ كنيم، اما هرگز دچار غرور نشويم. روزانه مقالات صدها محقق مانند ما در سراسر جهان پذيرش مي‌شوند. پس از پذيرش مقاله و پيش از چاپ آن، ويرايش نهايي انجام مي‌شود كه گستردگي آن در مجلات مختلف متفاوت است. اين ويرايش شامل غلط گيري املايي، اصلاح علائم نقطه گذاري، روان سازي جملات، رفع ابهامات گـرامري، و بررسي بخش‌هايي است كه احتمال خطا در آن‌ها زياد است. (چكيده، قسمت‌هاي آماري،شكل‌ها، جدول‌ها و مراجع)

در دفتر سردبيري برخي مجلات، برطرف سازي اين گونه اشكالات به ويراستارفني سپرده مي‌شود.پس از اين مرحله، نسخه آماده براي چاپ مقاله در اختيارمان قرار مي‌گيرد تا براي آخرين بار بررسي ونهايتاً آن را تأييد كنيم. در اين مرحله، مقاله‌ما حتي به لحاظ صفحه آرايي، مانند نسخه‌اي است كه درمجله چاپ خواهد شد.

بايد تك تك لغات را آرام و بسيار دقيق بخوانيم تا كليه غلط‌هاي تايپي احتمالي را،به ويژه در جدول‌ها پيدا كنيم. چنانچه اشتباهي در نسخه چاپ شده در مجله يافت شود، مسئوليت آن تماماً بر عهده خودمان خواهد بود. در اين مرحله مجاز نيستيم تغييرات عمده‌اي ايجاد كنيم. حداكثر مي‌توانيم يك يا دو كلمه را تغيير دهيم. برخي از مجلات دستورالعمل‌هاي خاصي براي اصلاح نسخه پيش ازچاپ مقاله دارند كه بايد به آن‌ها دقيقاً عمل كنیم.

رد شدن مقاله Reject
مقاله ما ممكن است بدون داوري و مستقيماً از جانب سردبير رد شود. رد شدن سريع مقاله علل مختلفي دارد و همواره به معناي كم ارزش بودن مقاله‌ما نيست. ممكن است مقاله اصلاً در حيطه علمي موردعلاقه آن مجله نباشد. اين مشكل به ويژه در مورد مجلات تخصصي و فوق تخصصي پيش مي‌آيد كه علاقمند به چاپ موضوعات خاصي هستند.

البته اين احتمال نيز وجود دارد كه سردبير به دليل كهنه وتكراري بودن موضوع مقاله آن را رد كرده باشد. رعايت نكردن نكاتي كه هنگام تنظيم نامه همراه و بخش‌هاي مختلف مقاله گفته شد نيز در رد شدن مقاله بي‌تاثير نيست. اگر مقاله ما پس از بررسي توسط داوران و جمع‌بندي نظرات آن‌ها مردود تشخيص داده شود، سردبير درقالب يك نامه محترمانه ضمن اعلام اين مطلب، نظرات داوران را به ما منعكس مي‌كند. قبل از تلاش مجدد نظرات داوران را به دقت بررسي كنيم و آن‌ها را در مقاله‌مان اعمال کنیم.

داوران بدون اين‌كه نياز باشد از آن‌ها تشكر كنيد، مقاله ما را خوانده‌اند و عيب و ايرادات آن‌را گرفته‌اند. از اين بابت خوشحال باشيم و بدانيم كه در صورت ارسال مجدد به مجله ديگر، شانس چاپ مقاله مان بيش‌تر مي‌شود. حتي توصيه مي‌شود چنانچه زمان به ما اجازه مي‌دهد، ابتدا مقاله‌مان را براي مجله‌اي كه عامل تأثير نسبتاً بالايی دارد و هر مقاله آن توسط چند داور بررسي مي‌شود، بفرستيم تا از جانب داوران مورد بررسي قرار گيرد، آنگاه (به شرطی كه سريعاً رد نشده باشد) با اعمال نظرات ارائه شده از سوي داوران، مقاله را برای مجله‌ای با عامل تأثير كم‌تربفرستيم.

اين كار، شانس پذيرش را افزايش مي‌دهد. نوشتن نامه به سردبير با هدف عوض كردن تصميم و يا اعتراض نسبت به نظر داوران، معمولاً مشكل را حل نمي‌كند و به اعتبار ما نيز لطمه مي‌زند. چنانچه حدس مي‌زنيم داور مربوطه در چندين مورد دچار اشتباه شده يا گمان مي‌كنيم سوء تفاهم كوچكي پيش‌آمده است، مي‌توانيم نامه محترمانه‌ای به سردبير بفرستيم و استدلال خود را مطرح كنیم. ما مجاز هستيم هر زمان كه صلاح بدانيم، مقاله‌ای را كه ارسال كرده‌ايم، با ارسال يك نامه به سردبيرباز پس بگيريم، هرچند اين كار اعتبار ما را نزد مجله مورد نظر مخدوش می‌كند.

چکیده مقاله بمب مفهومی است


1-تعریف چکیده مقاله

چکیده مقاله معمولا پاراگرافی در حدود ۳۰۰ کلمه یا کمتر است. یک چکیده مناسب بایستی موارد زیر را در بر گیرد:

  • هدف کلی تحقیق و مشکل یا مشکلات بررسی شده در مقاله

  • طراحی پایه تحقیقات

  • یافته‌های اصلی و یا روندهایی که در طول تحقیقات و آنالیز نتایج تحقیق به دست آمده است.

  • خلاصه مختصری از تفاسیر و نتایج تحقیقات.

2-انواع چکیده مقاله

برای شروع نوشتن چکیده مقاله بایستی ابتدا نوع چکیده مورد نیاز خود را تشخیص دهید. در حالت کلی چهار نوع چکیده برای مقالات موجود است.

2-1- چکیده انتقادی

چکیده انتقادی، علاوه بر این که یک توضیح کلی در رابطه با یافته‌ها و اطلاعات تحقیق در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد، ارزیابی یا نظریه‌ای را در رابطه با در دسترس بودن و مناسب بودن تحقیقات، قابل اعتماد بودن آن و یا کامل بودن تحقیق در خود می‌گنجاند. محقق مقاله را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و معمولاً آن را با کارهای دیگران که دارای موضوع مشابهی هستند، مقایسه می‌کند. چکیده انتقادی معمولاً شامل ۴۰۰ الی ۵۰۰ کلمه است. به ندرت ممکن است کسی برای چکیده مقاله خود از نوع چکیده انتقادی استفاده کند.

2-2- چکیده توصیفی

چکیده توصیفی، نوع اطلاعات موجود در کار را نمایش می‌دهد. این نوع چکیده هیچ ارزیابی و حتی نتیجه و یافته‌های تحقیق را دربرنمی‌گیرد. این نوع از چکیده شامل کلمات کلیدی تحقیق و برخی اوقات هدف تحقیق، روش به کار گرفته شده در تحقیق و زمینه تخصصی آن را مشخص می‌کند. این نوع از چکیده در واقع ضرورتاً شامل خلاصه‌ای از تحقیقات خواهد بود و ارائه اطلاعات دیگر اختیاری است. چکیده توصیفی معمولاً بسیار کوتاه است و شامل حداکثر ۱۰۰ کلمه خواهد بود.‌

2-3- چکیده حاوی اطلاعات (رایج‌ترین نوع چکیده)

رایج‌ترین نوع چکیده مقاله، ارائه چکیده حاوی اطلاعات است. این نوع از چکیده مقاله و اثر نویسنده را مورد انتقاد قرار نمی‌دهد ولی اطلاعات ارائه شده در آن بیشتر از چکیده توصیفی است. یک چکیده مناسب از این نوع می‌تواند در مواردی به عنوان جانشین خود مقاله کاربرد داشته باشد. محقق تمام مباحث اصلی و نتایج مهم و همچنین شواهد موجود در تحقیق را ارئه می‌دهد. چکیده حاوی اطلاعات علاوه بر این که شامل اطلاعاتی است که در چکیده توصیفی یافت می‌شود( هدف، روش تحقیق و حوزه تخصصی)، هم‌چنین شامل یافته‌ها، نتایج و پیشنهاداتی برای محققان آینده خواهد بود. تعداد کلمات این نوع چکیده متفاوت است ولی معمولاً بیشتر از ۳۰۰ کلمه نخواهد بود.

2-4- چکیده برجسته

چکیده برجسته به طور اخص برای جلب نظر خواننده نسبت به مطالعه مقاله، تهیه می‌شود. در این نوع چکیده لزومی به ارائه تصویر کاملی از مقاله وجود ندارد و در واقع به طور هدفمندی این کار انجام نمی‌شود( تا خواننده را مجاب به خواندن تمام مقاله سازند). به دلایل مذکور این نوع از چکیده نمی‌تواند مستقل از مقاله و یا به عنوان جایگزینی برای مقاله به کار برده شود. استفاده از این نوع چکیده در کارهای حرفه‌ای و آکادمیک به ندرت قابل مشاهده است.


https://www.goftino.com/c/V8gUw6

گفتگوی بر خط (آنلاین)-همین الان سفارش دهید

 

آزمون مت (MAT)

این آزمون توسط موسسه ارزیابی هارکورت (Harcourt Assesment) که یکی از زیرمجموعه های موسسه پیرسون (Pearson) است طراحی و برگزار می شود.

آزمون مت (MAT) شامل 120 سوال است که داوطلبان می بایست در مدت زمان 60 دقیقه به آنها پاسخ دهند. هدف از این آزمون ارزیابی قدرت منطق و تحلیل دانشجویان و دانش آموزان است که نیاز به دایره لغات انگلیسی بسیار قوی دارد.

در حال حاضر بخش هایی از این آزمون در امتحاناتی مانند GRE و SAT هم مورد استفاده قرار می گیرند. در سال 2004 این آزمون تبدیل به آزمون کامپیوتری شد که با استقبال بسیار زیادی از طرف داوطلبان برای ثبت نام در این آزمون روبرو شد. همانطور که گفته شد تعداد سوالات این آزمون 120 سوال است که تنها 100 سوال آن تصحیح شده و نمره دهی می شوند و 20 سوال جنبه آزمایشی داشته و برای فرآیند تحقیق و توسعه آزمون مورد استفاده قرار می گیرند.

لازم به ذکر است که هیچ راه مشخصی برای شناسایی 20 سوال آزمایشی آزمون وجود ندارد و داوطلبان باید به دقت به تمامی سوالات پاسخ دهند. قبل از سال 2004 تمامی سوالات صحیحی که افراد پاسخ می دادند نهایتا در یک بازه 0-100 دسته بندی شده و امتیاز دهی می شدند. اما بعد از سال 2004 تعداد سوالات این آزمون 120 تایی شد و نمره آن بین 200-600 دسته بندی شد.

به یاد داشته باشید که هیچ وقت استراحت یا بریکی در آزمون مت (MAT) وجود ندارد و شما باید در زمان تعیین شده 60 دقیقه به تمامی سوالات پاسخ دهید. برای مثال 5 نمونه از سوالات آزمون مت (MAT) را می توانید در این مقاله ببینید.

Fierce: Timid :: Aggressive :------- (answers 1.weird, 2.frigid, 3.assertive, 4.passive)
*answer4: passive is opposite of aggressive
honeyed: sweet:: acrid:-------------(answers 1.base, 2.annoying, 3.bitter, 4.salty)
*answer3: acrid is synonyms with bitter


این دو نمونه سوال نشان دهنده سوالاتی است که شما در آزمون مت (MAT) با آن مواجه خواهید شد. تمامی سوالات به نوعی لغت شناسی و قدرت تحلیل و درک منطقی شما را ارزیابی می کنند. این آزمون به صورت دوره های مشخصی در سال برگزار می شود و همانند سایر آزمون های بین المللی در مراکز و سنترهای مشخصی خواهد بود. دو تا سه هفته پس از شرکت در آزمون مت (MAT) می توانید نمرات آن را از طریق وبسایت و به صورت آنلاین مشاهده نمایید.

زمانی که درخواست ریپورت نمره خودتان را می دهید، یکی نمره خام که در آزمون کسب کرده اید و یکی دیگر نمره ای که بر روی نمودار بدسیدت آورده اید هر دو به دانشگاه ارسال خواهند شد. لازم به ذکر است نمره شما در این آزمون با توجه به عملکرد سایر داوطلبان مشخص می شود. بدین معنا که فرض کنید شما در آزمون به 85 درصد سوالات پاسخ داده اید و میانگین عملکرد سایر داوطلبان در آزمون 83 بوده است. بنابراین نمره کامل آزمون به شما داده می شود حتی با وجود اینکه به تمام سوالات پاسخ صحیحی نداده اید!.

هزینه ثبت نام در آزمون 75 دلار بوده که به حساب دانشگاه William Paterson University واریز می شود. چنانچه قصد انصراف از این آزمون را داشته باشید تنها 25 دلار از کل مبلغ را پس خواهید گرفت.

به منظور بررسی زمان و نحوه ثبت نام می توانید به آدرس www.milleranalogies.com مراجعه نمایید.


https://www.goftino.com/c/V8gUw6

گفتگوی بر خط (آنلاین)-همین الان سفارش دهید

 

آزمون (GRE)

با توجه به تعریف ارائه شده توسط موسسه ETS، سوالات موجود در آزمون GRE شامل محاسبات ریاضی، درک مطلب، جبر، هندسه، لغت شناسی و مقاله نویسی تحلیلی می شود. در حال حاضر آزمون GRE در بیش از 1000 مرکز در 160 کشور جهان بصورت مداوم برگزار شده و نتایج آن در مدت زمانی کمتر از 1 ماه به داوطلبان ارائه می شود. نمره آزمون GRE یکی از نمرات بسیار مهم برای کسب پذیرش تحصیلی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در سراسر جهان محسوب می شود. لازم به ذکر است این آزمون برای کسب پذیرش تحصیلی از بسیاری از مراکز علمی در آمریکا الزامی و در برخی دیگر از نقاط جهان بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه اختیاری محسوب می شود. اما داشتن نمره GRE بالا یک مزیت رقابتی برای متقاضیان پذیرش تحصیلی محسوب شده و شانس آنها را برای دریافت بورسیه تحصیلی افزایش می دهد. این آزمون از نظر درجه سختی نسبت به آزمون های تافل و آیلتس دشوارتر بوده و آمادگی برای آن نیاز به مطالعه منابع و صرف زمان بیشتری دارد چرا که این آزمون نه تنها مهارت های زبان انگلیسی و درک مطلب شما را ارزیابی می کند بلکه شما را از نظر تسلط به مباحث ریاضی، احتمالات، هندسه و تحلیل آماری مورد سنجش قرار می دهد. اگر چه این مباحث ریاضی بسیار دشوار و پیچیده نیستند و بیشتر مشابه مفاهیم ریاضیات دبیرستان هستند، اما طراحی سوالات به گونه ای است که امکان گمراه شدن و انتخاب گزینه های نادرست وجود دارد. یکی از موضوعات بسیار جالب در آزمون GRE این است که پاسخ های شما در بخش اول آزمون میزان سختی و آسانی بخش دوم را برای شما تعیین می کند.

فرض کنید شما در بخش اول آزمون جی آر ای (GRE) عملکرد ضعیفی داشته اید و نتوانسته اید به سوالات آنگونه که می خواهید با تمرکز و دقیق پاسخ بدهید. اما نگران نباشید داوران و مسئولان برگزاری آزمون زمانی که متوجه عملکرد ضعیف شما در بخش اول شوند، بخش دوم را برای شما آسانتر در نظر می گیرند تا بتوانید جبران کنید و بالعکس اگر عملکرد شما در بخش اول آزمون قوی باشد باید برای بخش دومی بسیار سختر آمادگی داشته باشید!!. در ادامه سعی میکنید مطالب مفید و جالبی را در مورد آزمون جی آر ای (GRE) برای شما بیان کنیم تا به وسیله آن با تمامی جنبه های آزمون بیشتر آشنا شوید. 

 

به طور کلی آزمون GRE در دو دسته کلی عمومی (General) و موضوعی (Subject) تقسیم می شود که بیشتر شرکت کنندگان در این آزمون در GRE General شرکت کرده و نمره آن را به کالج های مختلف ارسال می کنند، اما در مواردی خاص برای رشته های زیست شناسی، شیمی، ریاضیات، فیزیک و ادبیات انگلیسی از نمره GRE Subject استفاده می شود. آزمون جی آر ای (GRE) به دو نوع کامپیوتری و کاغذی برگزار می شود، اما نوع کاغذی آن تا حدی منسوخ شده و در حال حاضر نوع کامپیوتری آن در بیشتر نقاط جهان استفاده می شود.

آزمون GRE نیز همانند بسیاری از آزمون های بین المللی دیگر در ابتدا طرفداران زیادی نداشته و مورد استقبال عموم نبوده است اما با حمایت موسسات علمی و آموزشی معتبر توانسته جایگاه خودش را در میان دانشجویان باز کند. آزمون جی آر ای (GRE) نیز پس از طراحی و معرفی در سال 1936 مورد استقبال دانشجویان قرار نگرفت اما پس از مدت کوتاهی دانشگاه هاروارد، یال (Yale)، پرینستون، کلمبیا، ویسکانسین و آیوا این آزمون را یکی از ملاک های اصلی پذیرش و بررسی پرونده دانشجویان قرار دادند. در سال 1938، اولین دانشگاهی که ارائه نمره آزمون جی آر ای (GRE) را اجباری اعلام کرد، دانشگاه ویسکانسین (Wisconsin) در امریکا بود که توجهات زیادی را به این آزمون استاندارد جلب کرد و پس از آن دانشگاه آیوا (IOWA) دومین دانشگاه حامی آزمون جی آر ای (GRE) معرفی شد.

این آزمون تا سال 2006 به صورت اولیه خودش برگزار میشد تا اینکه در نوامبر 2006 موسسه ETS اعلام کرد که قصد دارد تغییرات عمده ای را در ساختار این آزمون ایجاد کند. بر اساس طرح پیشنهادی موسسه ETS قرار بر این شد که زمان آزمون طولانی تر شده و در دو بخش مهارت زبانی یا وربال (Verbal) و محاسبات ریاضی یا کوانت (Quantitative) بر روی توانایی درک مطلب داوطلبان تمرکز بیشتری شود. آزمون جی آر ای (GRE) از 6 بخش کلی تشکیل شده است و منظور ما از آزمون جی آر ای بیشتر آزمون کامپیوتری آن است. اولین بخش آزمون دو سوال مربوط به ارزیابی مهارت نگارش تحلیلی (Analytic Writing) و چهار بخش بعدی شامل محاسبات منطقی یا کوانت (Quantitative Reasoning) و استدلال زبانی  یا وربال (Verbal Reasoning) است. طراحی سوالات آزمون جی آر ای به گونه ای است که به شما این اجازه را می دهد به صورت مداوم پاسخ های خودتان را بررسی کرده و به عقب برگردید و جواب هایتان را ارزیابی کنید. مدت زمان کلی آزمون جی آر ای (GRE) تقریبا 3 ساعت 45 دقیقه است که با احتساب زمان های استراحت و فرآیند ورود به جلسه ممکن است این زمان بیشتر شود. در ادامه سعی میکنیم معرفی مناسبی از ساختار و ماهیت آزمون جی آر ای (GRE) به شما ارائه نماییم. آزمون جی آر ای (GRE) دارای 6 بخش اصلی است که این بخش ها عبارتند از :

  1. مهارت نگارش تحلیلی (Analytic Writing): این اولین بخش از آزمون جی آر ای (GRE) است که به بررسی مهارت نگارشی، درک مطلب و استدلال منطقی شما می پردازد. این بخش دو موضوع انشا در قالب "Issue Task" و "Argument Task" به شما می دهد تا در قالب بتوانید برای هر تسک یک انشا کاملا آکادمیک تدوین کنید. نمره انشا شما در این بخش بین 0-6 تعیین شده و معمولا این نمره علاوه بر فاکتورهای تسلط لغوی و آکادمیک بر عواملی مانند منطقی بودن، قانع کننده بودن، عدم وجود مشکلات گرامری و غیره تکیه دارد. انشایی که داوطلبان مینگارند با استفاده از صفحات کیبورد کامپیوتر بوده و یک برنامه مخصوص آنالیز محتوا است که برخی از امکان های ویژه را در خود دارد. در اولین مرحله پس از اتمام انشاء شما می توانید متن را از نظر غلط املایی و گرامری بررسی کرده و به مصححان کمک بسیاری کنید. این نرم افزار طراحی شده توسط موسسه GRE تنها امکان نگارش را در اختیار داوطلبان قرار داده و شخص نمی تواند متنی را از محل دیگر کپی کرده و یا غلط های املایی خودش را مشاهده کند. متن انشاء شما توسط دو مصحح مستقل ارزیابی شده و هر کدام از آنها نمره ای بین 0 تا 6 به شما می دهند و در نهایت میانگین نمرات آنها به عنوان نمره نهایی شما در نظر گرفته خواهد شد. چنانچه نمره مصححان بیش از 1 نمره با هم تفاوت داشته باشد، مصحح دیگری به عنوان شخص سوم نمره قطعی و نهایی شما را تعیین خواهد کرد. اولین بخش از مهارت نگارش تحلیلی (Analytic Writing) با عنوان تسک موضوعی (Issue Task) شناخته می شود. 
    تسک موضوعی (Issue Task) معمولا یک سوال علمی و آکادمیک است که از شما درخواست می شود به آن پاسخ دهید. برای مثال از شما خواسته می شود به یک سوال در مورد توسعه پایدار، گرمایش زمین یا سوخت های فسیلی پاسخ دهید. این سوالات معمولا علمی بوده و پاسخ سوال شما نیز باید علمی و با استفاده از کلمات آکادمیک باشد. مدت زمان پاسخ به این تسک 30 دقیقه است و تعداد کلمات مورد نیاز آن باید بیش از 150 کلمه باشد.
    دومین بخش از مهارت نگارش تحلیلی (Analytic Writing) با عنوان تسک مباحثه ای (Argument Task) شناخته می شود که یک متن علمی 50-60 کلمه ای به داوطلب داده می شود و از وی درخواست می شود که به صورت انتقادی نظرش را در مورد آن نگارش کند. مدت زمان پاسخگویی به این بخش نیز 30 دقیقه بوده و توصیه می شود از کلمات ادبی و آکادمیک در تجزیه و تحلیل های خودتان استفاده کنید. 

  2. مهارت استدلال زبانی یا وربال (Verbal Reasoning): دومین بخش از آزمون جی آر ای (GRE) بر مهارت استدلال زبانی یا وربال تاکید دارد که در قالب آن داوطلبان به سوالات جای خالی، درک مطلب، مفهومی و معانی لغوی پاسخ می دهند. با توجه به اینکه سوالات این بخش از نظر سختی نسبت به ریدینگ های تافل و آیلتس دشوارتر هستند، نیاز است که دایره لغات انگلیسی خودتان را تقویت کنید تا بتوانید مفاهیم، کلمات و متون را به خوبی درک کنید. البته تکنیک های مختلفی وجود دارد که شما را از درک لغات دشوار و حتی یادگیری متون دشوار انگلیسی در آزمون جی آر ای (GRE) رها می کند و بدون یادگیری لغات دشوار می توانید پاسخ های صحیحی به سوالات بدهید. برای مثال توجه به نوع جمله (خبری یا سوالی) جایگاه ویرگول ها (ابتدا، وسط یا انتهای جمله) و روش حذف گزینه می تواند در پاسخ به سوالات این بخش کمک زیادی به شما بکند. نمره این بخش از آزمون بین 130-170 دسته بندی می شود و قبل از اصلاحات آزمون در سال 2011، نمره آن بین 200-800 در نظر گرفته میشد. هر بخش وربال در آزمون جی آر ای (GRE) شامل 20 سوال است که می بایست در زمان 30 دقیقه به تمامی آنها پاسخ دهید.
    هر بخش وربال شامل 6 سوال جای خالی (Text completion)، حداقل 4 سوال معادل معنایی (Sentence Equivalence) و 10 سوال ریدینگ می شود. در گذشته سوالات این بخش بیشتر بر روی دانش لغوی شما تاکید داشت اما با گذشت زمان و پس از اصلاحات سال 2011 تمرکز بر روی درک مطلب و تفکر انتقادی بیشتر شد. توجه داشته باشید که شما دو بخش وربال در آزمون جی آر ای خواهید داشت.

  3. مهارت محاسبات منطقی یا کوانت (Quantitative Reasoning): سومین و مهمترین بخش در آزمون جی آر ای (GRE) به محاسبات ریاضی، مفاهیم احتمالات، آمار و هندسه تاکید دارد. این بخش به همراه بخش مهارت نگارشی در زمان پذیرش و بررسی بورسیه تحصیلی بسیار مورد توجه هیئت ارزیاب دانشگاه است. اساتید با مقایسه این بخش از آزمون می توانند استعداد درک مطلب ریاضی، آمار و قدرت تجزیه و تحلیل ریاضی شما را مشاهده کرده و با سایر رقبا مقایسه کنند. نمره بخش کوانت نیز همانند وربال بین 130-170 بوده و شما می بایست به 20 سوال در 35 دقیقه پاسخ دهید. بخش کوانت دارای 8 سوال مقایسه ریاضی (Quantitative Comparison)، حداقل 9 سوال حل مسئله (Problem Solving) و در نهایت 3 سوال استدلال داده (Data Interpretation) دارد. توجه داشته باشید که شما باید به دو بخش کوانت در آزمون جی آر ای پاسخ دهید.

تمامی آزمون های جی آر ای (GRE) یک بخش آزمایشی یا Experimental دارند که به وسیله آن طراحی آزمون ها برای آینده مشخص شده و پاسخ به آنها هیچ امتیاز مثبت یا منفی برای داوطلب ندارد. هیچ دانشجو یا داوطلبی دقیقا نمی داند کدام بخش از این آزمون به عنوان آزمایشی مطرح می شود اما معمولا یکی از بخش های وربال و یا کوانت بنا به صلاحدید موسسه ETS انتخاب می گردد. توصیه می شود همواره بر روی تمام بخش های آزمون تمرکز داشته و هیچ بخش را با حدس و گمان آزمایشی بودن یا نبودن رها نکنید!!
در حال حاضر هزینه ثبت نام آزمون جی آر ای 205 دلار است که برای تغییر زمان آن باید حدود 50 دلار و برای درخواست ریپورت نمرات به دانشگاه 20 دلار پرداخت کنید.


https://www.goftino.com/c/V8gUw6

گفتگوی بر خط (آنلاین)-همین الان سفارش دهید

sss

تمامی این پایگاه های علمی از چند فاکتور برای رتبه بندی ژورنال های نمایه شده استفاده می کنند یکی از این فاکتورها اچ ایندکس (H-Index) است. همانطور که در مقالات پیشین گفته شد این شاخص علاوه بر رتبه بندی ژورنال ها در زمینه رتبه بندی نویسندگان نیز کاربرد دارد. بر اساس تعریف اچ ایندکس (H-Index)، تعداد ارجاعات به یک مقاله به نسبت تعداد مقالات چاپ شده از یک نویسنده نشان دهنده شاخص اچ ایندکس او خواهد بود و همین موضوع برای ژورنال ها نیز صادق صادق است.

به زبان ساده تر ژورنال هایی که اچ ایندکس (H-Index) بالاتری دارند یعنی تعداد ارجاعات به مقالات آنها بالاتر است. یعنی مقالاتی که در این ژورنال ها به چاپ می رسند به احتمال بسیار زیاد از کیفیت و اعتبار بالاتری برخوردار هستند. یکی دیگر از شاخص های بسیار مهم، ماتریکس CiteScore است. این شاخص که به تازگی توسط الزویر (Elsevier) در سال 2016 ارائه شده به نوعی رقیبی برای ایمپکت فاکتور است و به تقسیم استنادها در سه سال اخیر تاکید دارد.

برای مثال سایت اسکور یک ژورنال در سال 2015 عدد 20 است. سایت اسکور اینگونه محاسبه می شود که تعداد استنادها در سال های 2012، 2013، و 2014 استخراج شده و بر تعداد مقالات این ژورنال در سال های مذکور تقسیم می شود. اما شاخص دیگر برای رتبه بندی ژورنال های بین المللی استفاده از SNIP است.

این شاخص به نوعی مشابه ضریب تاثیر است اما بر اساس منابع تعدیل شده است. این شاخص توسط پایگاه علمی اسکوپوس معرفی شد و در حال حاضر توسط طیف وسیعی از پایگاه های رتبه بندی ژورنال مورد استفاده قرار می گیرد. شاخص اسنیپ (SNIP) تعداد ارجاعات در یک ژورنال را به تعداد مقالات به چاپ رسیده تقسیم می کند با این تفاوت که تمرکز آن بر روی یک بازه سه ساله بوده در حوزه خاصی از علوم این کار را انجام می دهد. اما رتبه بندی ژورنال های داخلی تا حدی متفاوت است.

ژورنال های داخلی بر اساس میزان کیفیت و درجه علمی آنها به سه دسته کلی (1) علمی-پژوهشی، (2) علمی-ترویجی و (3) علمی-تخصصی دسته بندی می شوند. تمامی ژورنال های داخلی زیر نظر سه پایگاه یا موسسه قرار می گیرند که وظیفه بررسی کیفیت و رتبه بندی ژورنال های داخلی را دارد. این سه نهاد عمده عبارتند از (1) وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات، (2) حوزه علمیه و (3) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

رتبه بندی ژورنال ها (2)

 

 

تمامی این پایگاه های علمی از چند فاکتور برای رتبه بندی ژورنال های نمایه شده استفاده می کنند یکی از این فاکتورها اچ ایندکس (H-Index) است. همانطور که در مقالات پیشین گفته شد این شاخص علاوه بر رتبه بندی ژورنال ها در زمینه رتبه بندی نویسندگان نیز کاربرد دارد. بر اساس تعریف اچ ایندکس (H-Index)، تعداد ارجاعات به یک مقاله به نسبت تعداد مقالات چاپ شده از یک نویسنده نشان دهنده شاخص اچ ایندکس او خواهد بود و همین موضوع برای ژورنال ها نیز صادق صادق است.

 

به زبان ساده تر ژورنال هایی که اچ ایندکس (H-Index) بالاتری دارند یعنی تعداد ارجاعات به مقالات آنها بالاتر است. یعنی مقالاتی که در این ژورنال ها به چاپ می رسند به احتمال بسیار زیاد از کیفیت و اعتبار بالاتری برخوردار هستند. یکی دیگر از شاخص های بسیار مهم، ماتریکس CiteScore است. این شاخص که به تازگی توسط الزویر (Elsevier) در سال 2016 ارائه شده به نوعی رقیبی برای ایمپکت فاکتور است و به تقسیم استنادها در سه سال اخیر تاکید دارد.

 

برای مثال سایت اسکور یک ژورنال در سال 2015 عدد 20 است. سایت اسکور اینگونه محاسبه می شود که تعداد استنادها در سال های 2012، 2013، و 2014 استخراج شده و بر تعداد مقالات این ژورنال در سال های مذکور تقسیم می شود. اما شاخص دیگر برای رتبه بندی ژورنال های بین المللی استفاده از SNIP است.

 

این شاخص به نوعی مشابه ضریب تاثیر است اما بر اساس منابع تعدیل شده است. این شاخص توسط پایگاه علمی اسکوپوس معرفی شد و در حال حاضر توسط طیف وسیعی از پایگاه های رتبه بندی ژورنال مورد استفاده قرار می گیرد. شاخص اسنیپ (SNIP) تعداد ارجاعات در یک ژورنال را به تعداد مقالات به چاپ رسیده تقسیم می کند با این تفاوت که تمرکز آن بر روی یک بازه سه ساله بوده در حوزه خاصی از علوم این کار را انجام می دهد. اما رتبه بندی ژورنال های داخلی تا حدی متفاوت است.

 

ژورنال های داخلی بر اساس میزان کیفیت و درجه علمی آنها به سه دسته کلی (1) علمی-پژوهشی، (2) علمی-ترویجی و (3) علمی-تخصصی دسته بندی می شوند. تمامی ژورنال های داخلی زیر نظر سه پایگاه یا موسسه قرار می گیرند که وظیفه بررسی کیفیت و رتبه بندی ژورنال های داخلی را دارد. این سه نهاد عمده عبارتند از (1) وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات، (2) حوزه علمیه و (3) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

 

 

 

به طور کلی ژورنال های علمی-پژوهشی که بالاترین سطح کیفیت و اعتبار را در میان مجلات داخلی دارند زیر نظر هر سه این نهادها فعالیت میکنند و به ژورنال های وزارتین معروف هستند.

 

همانطور که از اسم مجلات مشخص است، ژورنال های علمی-پژوهشی به بررسی یک موضوع به صورت ساختار یافته و نظامند در قالب تحقیق علمی می پردازند اما مجلات علمی-ترویجی با هدف ترویج و گسترش دانش در یک حوزه خاص شکل گرفته اند و بیشتر مقالات به چاپ رسیده در آنها فاقد ابزارهایی مانند گردآوری داده، تحلیل آماری، آزمایش و غیره است و بر روی ادبیات موضوع تمرکز دارد.

 

ژورنال های علمی-تخصصی نیز از پایین ترین سطح علمی برخوردار بوده و معمولا توسط یک نهاد، یک موسسه آموزشی و یا یک شرکت تهیه و اداره می شوند تا مقالات و گزارشات عمومی را پوشش دهند. حال که با تمامی جنبه های رتبه بندی ژورنال های بین المللی و داخلی آشنا شدید نوبت به آن رسیده است که شما را آخرین موضوع در زمینه رتبه بندی ژورنال های بین المللی آشنا کنیم.

 

شاید این سوال برای شما ایجاد شده باشد که تفاوت رتبه بندی بر اساس Q1 تا Q4 چگونه است و اصلا این رتبه بندی به چه معناست؟ واژه Q در اصل از ابتدای کلمه Quartile گرفته شده است و بدین معناست که تمامی ژورنال ها در حوزه تخصصی خودشان در 4 دسته کلی دسته بندی می شوند.

 

به معنای دیگر ژورنال های تخصصی حوزه شیمی یک دسته بندی Q1 تا Q4 مخصوص به خودشان دارند و ژورنال های حوزه محیط زیست یا مدیریت نیز یک دسته بندی Q1 تا Q4 مخصوص به خودشان. بنابراین یک فاکتور جامع نیست و رتبه بندی ها در هر حوزه علمی متفاوت است. برای مثال یک ژورنال در حوزه مهندسی الکترونیک ممکن است با ضریب تاثیر 2.36 جزء مجلات Q1 باشد ولی یک ژورنال مدیریت با همین ضریب تاثیر جزء مجلات Q4 در حوزه خودش باشد.

 

مجلات Q1 جزء 25 درصد اول دسته بندی ژورنال هستند، Q2 بین 25 تا 50 درصد میانی، Q3 بین 50 تا 75 پایانی و Q4 جزء آخرین دسته بندی یک گروه هستند. بنابراین ژورنال هایی که جزء Q1 یا Q2 در هر حوزه علمی هستند از سطح علمی و اعتبار بالاتری نسبت به سایر مجلات همگروه برخوردارند. چاپ مقاله در این ژورنال ها می تواند شانس شما را برای پذیرش تحصیلی، تقویت رزومه، کسب یک موقعیت شغلی بهتر و ارتقای رتبه آکادمیک بسیار بالاتر ببرد.

 

دو وب سایت که می توانیم با مراجعه به آنها و انجام تنظیمات و یا وارد کردن کلید واژه هایی در مورد تحقیق و یا حوزه ی تحقیقاتی خودمان فهرست رتبه بندی شده ی نشریات را ملاحظه کنیم.

 

 

 

1-eigenfactor.org

 

2-scimagojr.com

 

 

 

https://www.goftino.com/c/V8gUw6

 

گفتگوی بر خط (آنلاین)-همین الان سفارش دهید

 

رتبه بندی ژورنال ها (1)

دانشجویان و محققان بسیاری هستند که قبل از سابمیت مقاله در یک ژورنال اقدام به بررسی رتبه و درجه علمی آن می کنند. رتبه بندی علمی ژورنال های داخلی و بین المللی یکی از مهمترین دغدغه های دانشجویان و پژوهشگرانی است که به دنبال تقویت رزومه و بهبود درجه علمی خودشان هستند.
در هر رشته، موضوع و یا سرفصلی را که در نظر بگیرید یک رتبه بندی در مورد بهترین ها تا بدترین ها وجود دارد. برای مثال رتبه بندی بهترین کشورهای جهان از نظر میزان درآمد ماهانه که لیختنشتاین با درآمد ماهانه 6127 دلار در رتبه اول و به ترتیب کشورهای دانمارک، سوئیس، لوکزامبورگ و آمریکا در رتبه های دوم تا پنجم قرار می گیرند. یا رتبه بندی بهترین برندهای خودروسازی جهان در سال 2020 که توسط USNEWS ارائه شده است، مزدا در رتبه اول و به ترتیب هوندا، کیا، تویوتا و هیوندا در رتبه های بعدی قرار می گیرند. و یا رتبه بندی معتبرترین پاسپورتهای جهان که ژاپن، سنگاپور، کره جنوبی، آلمان و فنلاند به ترتیب در رتبه های اول تا پنجم جای می گیرند. بنابراین در هر زمینه ای که تصور کنید یک رتبه بندی از نظر بهترینها و بدترین ها وجود دارد. حال در عرصه علمی و تحصیلی نیز رتبه بندی های متفاوتی برای مراکز آموزشی و همچنین ژورنال ها و نشریات وجود دارد. اما باید توجه داشته باشید که کارشناسان برای رتبه بندی هر موضوعی از یک شاخص و معیار استاندارد استفاده می کنند. برای مثال سایت TopUniversities که یکی از برترین وبسایت ها در زمینه رتبه بندی دانشگاه ها در سراسر جهان است، از فاکتورهایی مانند شهرت دانشگاه، شهرت فارغ التحصیلان، میزان تاثیرگذاری علمی دانشجویان، میزان سایتیشن ها در مقالات چاپ شده دانشگاه مورد نظر و تعداد دانشجویان بین المللی به عنوان عوامل کلیدی رتبه بندی دانشگاه ها در سراسر جهان استفاده می کند. بر اساس رتبه بندی ارائه شده توسط این وبسایت معتبر در سال 2020، به ترتیب دانشگاه های ام آی تی (MIT)، استنفورد، هاروارد و آکسفورد در رتبه های اول تا چهارم برترین دانشگاه های جهان قرار می گیرند. اما مهمترین معیار برای رتبه بندی نشریات و ژورنال ها در جهان فاکتور ایندکس یا همان نمایه است که معتبرترین پایگاه در این زمینه سایت SJR یا Scientific Journal Rankings است. در این وبسایت شما می توانید برترین ژورنال های جهان را از نظر عنوان، قلمرو تحقیقاتی، سال، کشور محل انتشار و غیره دسته بندی و رتبه بندی کنید. اما پیش از آنگه به نحوه رتبه بندی و فاکتورهای تاثیرگذار در رتبه نشریات بپردازیم قصد داریم شما را با برترین پایگاه های علمی و انتشاراتی جهان آشنا کنیم. به طور کلی چند پایگاه داده بسیار بزرگ در جهان وجود دارند که اقدام به ارائه خدمات نمایه و رتبه بندی ژورنال ها در سراسر جهان می کنند. این پایگاه های علمی عبارتند از:
پایگاه علمی تامسون رویترز (Thomson Reuters): این پایگاه علمی که با نام های ISI (Institute for Scientific Information) و (WOS (Web of Science نیز شناخته می شود، در سال 1960 توسط شخص به نام گارفیلد پایه گذاری شده و در سال 1992 به موسسه تامسون رویترز واگذار گردید. چند سال بعد این موسسه به بنیاد دیگری واگذار شد و نام آن به Clarivate Analytics تغییر پیدا کرد.
اما در حال حاضر این موسسه را با نام پایگاه علمی ISI یا Clarivate Analytics می شناسند که تمامی ژورنال های نمایه شده در این پایگاه در قالب لیستی با عنوان Master Journal Lists ارائه می شود. در پایگاه علمی تامسون رویترز می توانید علاوه بر یافتن ژورنال های نمایه شده، لیست مقالات با استناد بالا و افرادی که به این مقالات استناد کرده اند را بیابید. همچنین ضریب تاثیر ژورنال ها به همراه نحوه دسترسی به آنها نیز در این پایگاه وجود دارد.
موسسه اسکوپوس
(Scopus): اسکوپوس یکی از موسسات علمی بسیار معتبر زیر نظر پایگاه علمی الزویر (Elsevier) است که فعالیت خود را در سال 2004 آغاز کرد. این پایگاه علمی با داشتن بیش از 11 هزار ناشر و بیش از 34 هزار ژورنال به عنوان زیرمجوعه یکی از برترین پایگاه های داده در جهان محسوب می شود. این سازمان بسیار بزرگ علاوه بر ژورنال ها، ناشران مجموعه کتابهای آکادمیک را نیز شامل می شود. پایگاه علمی اسکوپوس از 4 معیار مختلف برای سنجش و اندازه گیری کیفیت مجلات استفاده می کند. این چهار معیار عبارتند از اچ ایندکس (H-Index)، سایت اسکور (CiteScore)، اس جی آر (SJR)، اس ان آی پی (Source Normalized Impact per paper).
بر اساس یک مطالعه انجام گرفته در سال 2006 که پایگاه علمی اسکوپوس (Scopus) را با پایگاه علمی
WOS مقایسه کرده بود، نتایج نشان داد که وبسایت اسکوپوس از نظر دسترسی و ساختارمند بودن برای جستجو و یافتن نتایج در سطح بسیار بالاتر و بهتری قرار دارد ولی پایگاه WOS به دلیل قدمت بیشتر می تواند منابع و داده های بیشتری را نسبت به اسکوپوس در خود جای دهد. با توجه به اینکه پایگاه داده های WOS به سال 1945 باز می گردد و پایگاه داده های اسکوپوس به 1966 و همین موضوع نشان دهنده تعداد بیشتری از داده ها و مقالات است.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام
(ISC): در حال حاضر بعد از پایگاه داده ISI و پایگاه SCOPUS سومین و مهمترین نشریه معتبر علمی و آکادمیک پایگاه علمی جهان اسلام (ISC) است. پایگاه علمی (ISC) علاوه بر ارائه خدمات سایتیشن و ایندکس ژورنال توانسته است طیف وسیعی از خدمات را به مخاطبان و پژوهشگران ارائه نماید از جمله این خدمات میتوان به برگزاری همایش های علمی، برگزاری ورکشاپ های آموزش مقاله نویسی و تحلیل آماری، استناد نشریات به زبان های عربی، فارسی و انگلیسی، ارائه گزارشات علمی و تحقیقاتی مرتبط با پایگاه ISC و انتخاب نویسندگان و مقالات برتر به صورت دوره ای و اعطای امتیازات و جوایز به ژورنال ها و نویسندگان برتر اشاره کرد.
پاب مد (PubMed): پابمد (PubMed) یک موتور جستجو و پایگاه داده ای است که دسترسی مخاطبان به طیف وسیعی از مقالات و نشریات گروه زیست شناسی و پزشکی را فراهم می کند. کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (NLM) با همکاری موسسه ملی اطلاعات زیست فناوری (NIH) اقدام به تاسیس و ارائه خدمات پابمد به مخاطبان خود می کند.
این پایگاه علمی بزرگ حوزه پزشکی چندین موسسه زیر مجموعه دارد که یکی از مهمترین و سرشناس ترین آنها مدلاین (MEDLINE) است. تاریخچه تاسیس این پایگاه بزرگ علمی به سال 1836 و تلا گسترده ارتش آمریکا برای راه اندازی آن بر میگردد. بر اساس آمار ارائه شده، موسسه پابمد تا جولای سال 2017 بیش از 28 میلیون سند علمی را در خود جای داده بود.
موسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE): یک سازمان غیرانتفاعی و کاملا تخصصی در حوزه مهندسی است که در 1 ژانویه 1963 در امریکا تاسیس و راه اندازی شد. این موسسه بسیار بزرگ بیش از 400 هزار نفر عضو از 160 کشور جهان دارد که بیش از 30 درصد مقالات و مطالب به چاپ رسیده در حوزه برق و الکترونیک در جهان زیر نظر این موسسه منتشر می شوند. این موسسه علاوه بر خدمات ایندکس سالانه بیش از صدها کنفرانس بین المللی در حوزه مهندسی برگزار می کند که در وبگاه آی تریپل ای (IEEE) قابل دسترسی است.

ادامه دارد...


https://www.goftino.com/c/V8gUw6

گفتگوی بر خط (آنلاین)-همین الان سفارش دهید

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد