انتخاب یا پیشنهاد موضوع و چالش های ان
موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان
تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر
1- مقدمه
اصلی ترین پژوهش دوره دانشجویی، واحد
پایان نامه می باشد و با خلق دانش از طریق نگارش پایان نامه، بر قدرت ابتکار و خلاقیت دانشجویان برای رفع مشکلات جامعه خویش افزوده می شود. پایان نامه، به منزله عملکردی پژوهشی، بیانگر فعالیت علمی منسجم دانشجو است که زیر نظر استادان راهنما و مشاور اجرا می گردد. ارائه یک پایان نامه مناسب، می تواند سرآغازی برای پیش برد روند پژوهش در دانشگاه ها باشد. نوشتن پایان نامه، آخرین مرحله دوره کارشناسی ارشد و دکترا است؛ مرحله ای که نخستین گام تحقیق جدی در عرصه های علمی است. سیر طبیعی و منطقی رسیدن به این مرحله، که در طول دوران تحصیل پس از گذراندن واحدهای روش تحقیق و انجام تکالیف پژوهشی، اندک اندک استعداد پژوهش در دانشجو شکوفا و توان انجام یک تحقیق علمی را در وی ایجاد شود، تا سرانجام میزان استعداد و توان پژوهشی او در پایان نامه نشان داده شود.
دغدغه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی، انتخاب موضوع برای نگارش پایان نامه است. این انتخاب، تصمیمی مهم و سرنوشت ساز است. میزان موفقیت دانشجویان این مقاطع، به نحو قابل توجهی به این انتخاب بستگی دارد. آنان معمولا در جست و جوی موضوعات تازه و اصیل برای پژوهش خود هستند و از تکراری بودن موضوع تحقیق خود نگرانند. این نگرانی زمانی بیشتر می شود که درباره تقریبا هر موضوعی که جست و جو می کنند، خود را با دهها یا صدها اثر منتشر شده مواجه می بینند. گویی درباره همه چیز، قبلا تحقیق شده است و دیگر موضوع تازه ای برای آنان باقی نمانده است. استادان راهنما نیز تمایلی به هدایت موضوعات تکراری ندارند و معمولا دانشجویان خویش را به اتخاذ موضوعات اصیل و جدید تشویق می کنند.
اگر موضوعی بسیار جدید و بدیع نیز به ذهنشان برسد، آن گاه نگران چگونگی انجام آن و دستیابی به پیشینه مناسب برای پژوهش خواهند بود. نتیجه این وضعیت، هفته ها و گاه ماه ها سرگردانی دانشجویان برای انتخاب موضوع است؛ چراکه دانشجو خود را در طیفی از موضوعات گرفتار می بیند که در یک سوی آن، مباحث تکراری اما با سابقه غنی پژوهشی است. از سوی دیگر آن، موضوعات جدیدی که پرداختن به آنها با دشواری های پیش بینی نشده همراه خواهد بود. چنانچه موضوع انتخاب شده مورد علاقه دانشجو نباشد، به سختی جنبه های متفاوت آن مورد بررسی عمیق قرار می گیرد و تأمل جدی روی آن برای دانشجویان دشوار خواهد بود. بر اساس اصول اخلاق پژوهش، پژوهشگران مؤظف هستند موضوعی را برای پژوهش خود انتخاب نمایند که به خلق دانش جدید و توسعه مرزهای علمی کمک کند. انتخاب موضوع، مرحله بسیار مهمی در ارتباط بین دانشجویان کارشناسی ارشد و استادان است که مبنای کار پژوهش و نگارش پایان نامه است. در منابع مختلف، اندیشمندان یکی از نخستین و حساس ترین مراحل طرح پژوهش را انتخاب مسئله مناسب و کوشش برای شناخت ابعاد مختلف آن بیان نموده اند. انتخاب و گزینش یک موضوع سنجیده و مطالعه شده، یک تحقیق علمی را به سرانجامی مورد تأیید می رساند. بعكس، انتخاب نادرست موضوع و عدم دقت در این انتخاب، کار تحقیق را در مراحل بعد با دشواری هایی روبه رو می سازد و ممکن است تحقیق را به بیراهه و فرجامی غیرقابل تأیید از دیدگاه علمی سوق دهد. یکی از علل تحقیقات سطحی و بعضا نامعتبر در دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقی، همین انتخاب ناسنجیده، غیر عملی، مطالعه نشده و باری به هر جهت بودن موضوع پژوهش است.
2- چالش ها
یکی از مهم ترین مراحل فرایند انجام تحقیق است که متأسفانه، در پژوهش دانشجویان کمتر به این مرحله توجه می شود. دانشجویان اغلب موضوعاتی را انتخاب می کنند که به دلایل مختلف، از جمله تکراری بودن موضوعات و نادیده گرفتن نیازهای جامعه در تحقیقات کمتر ارزش علمی دارند. پژوهش مبتنی بر مسئله، به جای بررسی پژوهش های قبلی، به شکاف موجود در پیشینه و سؤالات پژوهش های قبلی می پردازد. برخی مسائل و موضوعات قبلا بررسی و قطعیت آنها اعلام شده است و نیاز به تکرار تحقیقات ندارند. این قبیل تکرارها و موازی کاری ها، موجب می شود تا روح نوآوری و خلاقیت در پایان نامه های دانشجویی کم رنگ شود و این گونه تحقیقات کمتر شکل کاربردی به خود بگیرند. بعضی دانشجویان، نخستین مسئله را به گونه ای انتخاب می کنند که بعدها بتوانند در سطح پایان نامه آن را گسترش دهند. بنابراین، نخستین تحقیق به عنوان فرایند اکتشاف خواهد بود. با توجه به تأثیر دیدگاه دانشجویان بر مشارکت آنان، توصیه می شود که جایگاه و ارزش تحقیقات دانشجویی در کشور مشخص شود و این تحقیقات در سطوح مختلف کشور تشویق و حمایت شود.
3- راه حل ها
- تغییر پارامترهای مساله
- عوض کردن روش حل
- ترکیب چند مساله
- استفاده از روشهای موجود در سایر رشته های به ظاهر غير مرتبط
- خاص کردن یا بومی سازی مساله
- استفاده از تکنیک های برتر
منبع: http://tiny.cc/n6o94y
شماره ثابت
02188524117-8
02144268545
: تلگرام - واتساپ - اسکایپ - ایمو - بله و پیام
09102340118
Email : info@118daneshgah.com
https://www.118daneshgah.com
مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری